Säker e-handel       Låga priser       Betalning med Klarna
Företag

Privat

Bargrossisten

Hjorthornssalt Påse 50gr Kockens

SKU:100808 -
Produktinformation:

Hjorthornssalt är ett kemiskt jäsmedel, liksom bikarbonat och bakpulver. Den kemiska beteckningen är ammoniumkarbonat (NH₄)₂CO₃. När hjorthornssaltet reagerar med syra bildas kolsyra, vilket ger jäsningseffekten. Liksom bikarbonat fungerar hjorthornssalt bäst när något syrligt ingår som ingrediens. Ammoniaken i hjorthornssaltet gör att det har en väldigt stickande doft. Därför passar det bäst att använda hjorthornssalt i platta och torra bakverk, exempelvis drömmar och mandelkubb. Använder man det till andra bakverk kan ammoniaken ha svårt att försvinna och man får en obehaglig ammoniaksmak i kakan. Hjorthornssalt kan ersättas med bakpulver. Dubbla då mängden bakpulver mot hur mycket hjorthornssalt som står i receptet. Ex: 1 tsk hjorthornssalt = 2 tsk bakpulver.

Ingredienser: Hjorthornssalt (E503), klumpförebyggande medel (E504).

18:-
Kategori: Livsmedel