Gräddsifon 1L Rostfritt
Bruksanvisning:
• Sätt på önskat munstycke.
• Håll bygeln nedtryckt vid byte av munstycke.
• Fyll sifonen med avsedd mängd (max 0,5 L).
• Skruva på locket.
• Placera en patron i patronhållaren och skruva fast
den över påfyllningsventilen.
• Skaka sifonen ett flertal gånger lodrätt.
• Håll sifonens munstycke lodrätt ca 1 cm ovanför
det som skall garneras och tryck ned bygeln.
• Avlägsna och kassera tomma patroner av stål till
återvinningen för metallavfall.
Lagring fylld sifon:
Tag av munstycket och skölj det noga, använd vid
behov medföljd borste. Ställ sifonen i kylskåpet,
grädden håller sig färsk i flera dagar.
Före återanvändning; skaka sifonen enligt ovan.
Efter användning:
Låt resten av trycket pysa ut genom att trycka ned
bygeln. Diska alla delar med vanligt diskmedel.
Låt alla delar lufttorka och förvara sifonen omonterad.
Säkerhet:
• Sifonen får endast öppnas om trycket har pyst ut,
tryck in bygeln tills det pysande ljudet upphör.
• Diska aldrig sifonen i diskmaskin.
• Skydda sifonen mot stark värme.
• Sifonen får inte förvaras i frysen.
• Patronerna skall förvaras oåtkomligt för barn.
• Sifonen tål vätskor upp till 75°C.
Övrig information:
Använd endast lösliga ingredienser i sifonen. För att
söta produkten lämpar sig florsocker eller flytande
sötningsmedel. Socker och salt skall först lösas upp i
vatten eller mjölk. Kryddor skall vara i pulverform. Om
innehållet inte har önskad konsistens måste man skaka
sifonen nedåt mer eller mindre beroende av vilka
ingredienser man använt.
OBS! Ska handdiskas och får ej användas i maskin